Πάρος Παραδοσιακές Συνταγές

Παραδοσιακές Συνταγές της Πάρου

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μικρή ή μεγάλη, γνωστή ή άγνωστη, οι άνθρωποι πρόθυμα μοιράζονται τις ιστορίες του τόπου τους, τα χαρακτηριστικά εκείνα που θεωρούν ότι τους κάνουν διαφορετικούς, που ουσιαστικά τους διαφοροποιούν από τους υπόλοιπους Έλληνες.

Πάρος Παραδοσιακές Συνταγές

Η τροφή τους, τα φαγητά τους και κυρίως τα συστατικά και οι τρόποι που χρησιμοποιούν για να τα παρασκευάσουν διηγούνται τις μικρές τους ιστορίες, πολύ πιο εύγλωττα από οποιαδήποτε ηρωική πράξη ή κατάλοιπα των μύθων.

Οι παραδοσιακές συνταγές κάθε τόπου μας μιλούν για το κλίμα της περιοχής, για την ευφορία ή όχι του εδάφους του, την επάρκεια του υδροφόρου ορίζοντα και τη συχνότητα ή τη σπανιότητα των βροχών, τη ζωοφόρο ή ανηλεή επίδραση του ήλιου, την επινοητικότητα των προγόνων των ανθρώπων που έχουμε μπροστά μας προκειμένου να συντηρηθούν με τα πολλά ή ελάχιστα μέσα με τα οποία τους προικοδότησε η φύση.

Οι ονομασίες των φαγητών τους και η απλότητα ή αντίθετα η πολυπλοκότητα των συνταγών τους φανερώνει την επίδραση που δέχτηκαν από εξωτερικούς παράγοντες, τις επιμιξίες αλλά και τα κατάλοιπα που άφησαν πίσω τους οι κάθε λογής κατακτητές.

Η ιστορία ενός τόπου είναι σαν την αγάπη. Και περνάει πάντα από το στομάχι…

Εμείς επιχειρούμε να συγκεντρώσουμε στο paros island info όσες περισσότερες παραδοσιακές συνταγές μπορούμε. Εδέσματα τα οποία στολίζουν τα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια των Παριανών, καλούδια που προσφέρουν στις χαρές τους, στους γάμους τους, στους επισκέπτες που θέλουν να περιποιηθούν.

Και όπως θα δείτε οι παραδοσιακές συνταγές της Πάρου έχουν μυρωδιά θαλασσινή και άνυδρη, καθώς διηγούνται την ιστορία του δικού τους τόπου, της Πάρου.

 

ΠΑΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ