Παροικιά

Πάρος Χώρα, Χωριά, Οικισμοί

Η Παροικιά είναι το κύριο λιμάνι της Πάρου και η πρωτεύουσα του νησιού. Στην Παροικιά χτυπάει η καρδιά της Πάρου και θα την βρείτε να αναφέρεται και ως χώρα της Πάρου, παρόλο που δεν θα δείτε την κλασική εικόνα μια χώρας που είναι χτισμένη κάπου ψηλά. Η Παροικιά είναι παραθαλάσσια με το μεγαλύτερο υψόμετρο της να είναι τα 10 μέτρα.

Πάρος Παροικιά

Η Παροικιά είναι χτισμένη στη θέση αρχαίας πόλης και όλα δείχνουν ότι κατοικείται χωρίς διακοπές από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα. Υπάρχουν πολλά υπαίθρια αρχαιολογικά αξιοθέατα στην Παροικιά και αυτό που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη είναι αυτή η ανάμειξη της σύγχρονης ζωής, της κλασικής κυκλαδίτικης παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και του αρχαίου παρελθόντος σε κάθε βήμα. Όλα αυτά, μαζί με την δεσπόζουσα παρουσία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, κάνουν την Παροικιά ένα μοναδικό τόπο για τον επισκέπτη.

Στην Παροικιά υπάρχει και το αρχαιολογικό μουσείο της Πάρου, το Κάστρο της Παροικιάς που είναι κατάλοιπο της Φραγκοκρατίας, ενώ πολύ κοντά στην πόλη βρίσκονται τα δύο αρχαία ιερά του Ασκληπιού και του Πύθιου Απόλλωνα. Στην Παροικιά θα βρείτε όλες τις σύγχρονες τουριστικές υποδομές και παρόλο που είναι το λιμάνι με μεγάλη κίνηση, είναι αρκετά γραφική. Την Παροικιά μπορείτε να την επιλέξετε άνετα για την διαμονή σας στην Πάρο και να την χρησιμοποιήσετε ως το κέντρο των διακοπών σας και της περιήγηση σας στο νησί.

 

ΠΑΡΟΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑ - ΠΑΡΟΣ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΙ