Νάουσα

Πάρος Χώρα, Χωριά, Οικισμοί

Η Νάουσα της Πάρου ο δεύτερος σε πληθυσμό οικισμός της Πάρου. Διαθέτει καινούργιο ασφαλές λιμάνι για τα αλιευτικά της σκάφη, που είναι ένας από τους σημαντικότερους στόλους στις Κυκλάδες. Το παλιό ψαράδικο λιμανάκι της Νάουσας είναι μια από τις ομορφότερες γωνιές σε ολόκληρο το Αιγαίο και ο ορισμός του χαρακτηριστικού τοπίου ενός Ελληνικού νησιού.

Πάρος Νάουσα

Η Νάουσα αναφέρεται χάρη και στην ψαράδικη παράδοση της και αρκετά τραγούδια. Σήμερα η Νάουσα έχει αναδειχθεί σε έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό που διαθέτει πέρα από τις γραφικές γωνιές και τα πλακοστρωμένα δρομάκια, έντονη νυχτερινή ζωή. Σημαντικό αξιοθέατο που προσθέτει στην ομορφιά της Νάουσας είναι το αρχαίο τείχος μαζί με το φράγκικο καστέλο.

Στην περιοχή της Νάουσας έχουν βρεθεί μυκηναϊκός οικισμός καθώς και ίχνη πρωτοκυκλαδικού οικισμού, πράγμα που δείχνει την σπουδαιότητα αυτής της πλευράς της Πάρου από την αρχαιότητα. Στα σύγχρονα αξιοθέατα περιλαμβάνεται η ιστορική μονή του Αγίου Αθανασίου που στεγάζει στα κελιά του ένα μικρό Βυζαντινό μουσείο και το Λαογραφικό μουσείο. Κοντά στην Νάουσα μπορείτε να εξερευνήσετε τις Κολυμπήθρες με τα πολύχρωμα βράχια και τους παράξενους σχηματισμούς, ενώ αξίζει και την επίσκεψη σας στην άκρη της Πάρου, η περιοχή Σάντα Μαρία.

 

ΠΑΡΟΣ ΝΑΟΥΣΑ - ΠΑΡΟΣ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΙ