Παραλία Σουβλιά ή Δελφίνι

Ολοκληρωμένος οδηγός για τις παραλίες της Πάρου

Το επίσημο όνομα της παραλίας είναι Σουβλιά αλλά οι ντόπιοι την ονομάζουν Δελφίνι, από το ομώνυμο, φιλόξενο μπάρ ρεστωράν που λειτουργεί στην αμμουδιά της.

Παραλία Σουβλιά ή Δελφίνι - Πάρος Παραλίες

Στους χάρτες και στους τουριστικούς οδηγούς για την Πάρο θα τη συναντήσετε και με τα δύο ονόματα, αλλά αυτό δε θα πρέπει να σας μπερδέψει και κυρίως να σας απογοητεύσει. Πρέπει οπωσδήποτε να την αναζητήσετε, αν και ομολογουμένως δεν είναι ορατή και με την πρώτη ματιά.

Ταξιδεύοντας στον περιφερειακό δρόμο, μόλις βγείτε από τη Παροικιά και με κατεύθυνση προς τα δυτικά πρέπει να έχετε το νου σας, αμέσως μόλις περάσετε το Ασκληπιείο στα αριστερά σας, να δείτε την ταμπέλα, η οποία αναγράφει απλώς «Delfini beach».

Στρίβετε δεξιά σε ένα κατηφορικό δρομάκι και συνεχίζοντας ευθεία φτάνετε στην πύλη που οδηγεί στην παραλία.

Περνώντας ελεύθερα μέσα από το μπαρ-εστιατόριο φτάνετε σε μια πεντακάθαρη αμμουδιά με διάφανα νερά. Εκτός από την ομορφιά της παραλίας, αυτό που έκανε σε μας εντύπωση είναι το γεγονός ότι τόσο οι ξαπλώστρες όσο και οι ομπρέλες είναι δωρεάν για τους πελάτες του καλόγουστου καταστήματος. Αυτό είναι μια ευχάριστη έκπληξη όταν σε άλλες παραλίες, όχι πιο όμορφες ή πιο καθαρές, ζητούν έως και 7 ευρώ το «σετ», όπου σετ σημαίνει δύο ξαπλώστρες και μία ομπρέλα. Δεν πρόκειται για μικρό ποσό, ειδικά όταν θα πρέπει να το δίνεις κάθε μέρα, συν τα υπόλοιπα έξοδα για καφέ ή φαγητό.

Επίσης η παραλία έχει άπλετο χώρο για όσους «σκληραγωγημένους» επιθυμούν να απλώσουν την πετσέτα τους κάτω από τα αλμυρίκια.

Η παραλία Σουβλιά ή Δελφίνι βρίσκεται στο δυτικό άκρο του όρμου της Παροικιάς και είναι εύκολα προσβάσιμη είτε με δικό σας μεταφορικό μέσο, μηχανάκι ή αυτοκίνητο, είτε με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ της Πάρου, που ωστόσο θα σας αφήσουν στο δρόμο.

Πάντως αν έρθετε με δικό σας όχημα μια συμβουλή: στην επιστροφή, όταν το δρομάκι που πρωτοκατεβήκατε θα πρέπει και να το ανεβείτε, να είστε πολύ προσεχτικοί γιατί είναι λιγάκι απότομο και βγάζει κατευθείαν στον περιφερειακό.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΟΥΒΛΙΑ Η ΔΕΛΦΙΝΙ - ΠΑΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ