Παραλία Παρασπόρος

Ολοκληρωμένος οδηγός για τις παραλίες της Πάρου

Στη δυτική πλευρά της Πάρου, λίγο έξω από την Παροικιά, θα συναντήσετε την παραλία του Παρασπόρου. Για να φτάσετε αρκεί να πάρετε τον περιφερειακό προς αεροδρόμιο και περίπου 2,5 χλμ πιο νότια θα στρίψετε δεξιά. Αποκλείεται να το χάσετε καθώς η οδοσήμανση στο σημείο είναι εξαιρετική.

Παραλία Παρασπόρος - Πάρος Παραλίες

Η παραλία του Παρασπόρου βρίσκεται στον ίδιο σχεδόν άξονα με την Παραλία Σουβλιά ή Δελφίνι και θα λέγαμε ότι είναι εξίσου όμορφη.

Εκτεταμένη και φαρδιά αμμουδιά, με διάσπαρτα, φουντωτά αρμυρίκια, φροντισμένη τουριστικά καθώς, μολονότι υπάρχει άπλετος χώρος για την πετσέτα σας θα βρείτε πλήθος από ξαπλώστρες και ομπρέλες, χωρίς ωστόσο να δημιουργείτε το αδιαχώρητο που συναντάμε στις δημοφιλείς παραλίες.

Ωστόσο ο Παρασπόρος παραμένει δημοφιλής, κυρίως στο νεαρόκοσμο, αλλά και κοσμοπολίτικη παραλία, που ευτυχώς η ανάπτυξη δεν έχει αλλοιώσει το χαρακτήρα του.

Μπαράκια και εστιατόρια, που στέκονται διακριτικά πίσω από τα αρμυρίκια, αλλά και αχυρένιες, καλαίσθητες ομπρέλες συμβάλλουν αμφότερα να διατηρείται η αίσθηση της φύσης χωρίς ωστόσο να στερείται ο επισκέπτης από όλες τις σύγχρονες ανέσεις, στις οποίες έχει συνηθίσει. Το μεγάλο ατού του Παρασπόρου είναι τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά του αλλά και η απρόσκοπτη θέα προς το Αιγαίο.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΣΠΟΡΟΣ - ΠΑΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ