Παραλία Μώλος

Ολοκληρωμένος οδηγός για τις παραλίες της Πάρου

Μια ιδανική επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά αποτελεί η μεγάλη παραλία στο Μώλο. Βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Μάρμαρα, στην ανατολική πλευρά της Πάρου και μπορείτε να φτάσετε εύκολα με αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Βέβαια υπάρχει και η λύση του περιπάτου για τους λάτρεις του σπορ, με αφετηρία τα Μάρμαρα.

Παραλία Μώλος - Πάρος Παραλίες

Ολόκληρη σχεδόν η ανατολική πλευρά της Πάρου αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο και ο Μώλος δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Η πεντακάθαρη αμμουδιά του Μώλου με τα αρμυρίκια, την ψιλή, ολόχρυση άμμο, τα γαλαζοπράσινα ρηχά, κρυστάλλινα νερά και τη μοναδική θέα προς την απέναντι Νάξο, θα ευχαριστήσει όσους αποφεύγουν συστηματικά τις οργανωμένες πολύβουες πλαζ αλλά δε θέλουν να στερηθούν και την απλοχωριά μιας μεγάλης παραλίας. Εξάλλου στην αρχή της αμμουδιάς θα βρείτε ταβερνάκια, όπου θα σας σερβίρουν παραδοσιακές παριανές γεύσεις και φρέσκο ψαράκι καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια αν αποφασίσετε να καταλύσετε στο Μώλο.

Η παραλία του Μώλου αν και μεγάλη σε έκταση είναι απόλυτα προστατευμένη, καθώς φωλιάζει ανάμεσα στους λόφους Κέφαλος και Αντικέφαλος, στους πρόποδες των οποίων οι αρχαιολόγοι εικάζουν ότι βρισκόταν η αρχαία πόλη Υρία. Εξάλλου στους λόφους βρίσκονταν και τα αρχαία κεραμεία της Πάρου.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΩΛΟΣ - ΠΑΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ