Παραλία Λάγγερη

Ολοκληρωμένος οδηγός για τις παραλίες της Πάρου

Κάθε περιοχή διατηρεί ένα διαμάντι, έναν κρυφό πόθο τον οποίο φυλάει ως επτασφράγιστο μυστικό. Αν υπάρχει και στην Πάρο ένα τέτοιο μέρος, δε θα μπορούσε να είναι άλλο από την παραλία της Λάγγερης, στο βορειοανατολικό άκρο του όρμου της Νάουσας.

αραλία Λάγγερη - Πάρος Παραλίες

Σχεδόν 2 χλμ από την κοσμοπολίτικη Νάουσα η πανέμορφη αμμουδιά της Λάγγερης με τη ψιλή, κατάλευκη άμμο και τους εντυπωσιακούς αμμόλοφους, όπου φύονται οι, χάρμα οφθαλμών, κέδροι και τα φουντωτά αρμυρίκια προσφέρει την ζητούμενη απομόνωση στους λάτρεις της παρθένας φύσης. Πρόκειται ουσιαστικά για μια δεύτερη, εξωτική Σάντα Μαρία, χωρίς τις ξαπλώστρες, τις ομπρέλες, τα ταβερνάκια και τα θαλάσσια σπορ αλλά με την ίδια φύση και κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά.

Το έτερο ζητούμενο βέβαια είναι η πρόσβασης σας σ’ αυτόν τον επίγειο παράδεισο. Μια καλή λύση θα ήταν να φτάσετε με δικό σας μεταφορικό μέσο, παίρνοντας το δρόμο για τη Σάντα Μαρία. Θα πρέπει ωστόσο να έχετε το νου σας και να στρίψετε αριστερά στο χωματόδρομο που θα σας οδηγήσει στην παραλία, γιατί η σήμανση του δρόμου δε θα λέγαμε ότι είναι και από τις καλύτερες στην Πάρο, που ομολογουμένως στις περισσότερες περιπτώσεις είναι παραπάνω από επαρκής.

Μια δεύτερη, εξίσου καλή, λύση θα ήταν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Πάρου, που κάνουν τη διαδρομή μέχρι τη Σάντα Μαρία. Αν την επιλέξετε θα κατέβετε στη στάση της Ζωοδόχου Πηγής και από κει θα περπατήσετε περίπου 10 με 15 λεπτά, προκειμένου να φτάσετε στην παραλία.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΓΓΕΡΗ - ΠΑΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ