Παραλία Άη Νικόλας

Ολοκληρωμένος οδηγός για τις παραλίες της Πάρου

Οικογενειακή και παρεΐστικη παραλία. Έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την παραλία του Άη Νικόλα στην Αλυκή, στη νότια πλευρά της Πάρου.

Παραλία Άη Νικόλας - Πάρος Παραλίες

Μια κάτασπρη αμμουδιά, που στεφανώνεται από καταπράσινα αρμυρίκια, τη σκιά των οποίων σίγουρα θα αναζητήσετε, καθώς η παραλία δε διαθέτει οργάνωση του τύπου ομπρέλα-ξαπλώστρα.

Τα καταγάλανα, διάφανα νερά θα σας δροσίσουν ενώ η παραλία του Άη Νικόλα θα αποδειχτεί ιδανική για τα παιχνίδια των μικρών παραθεριστών, καθώς εκτός από κάστρα στην άμμο, μπορούν να παίξουν στην παιδική χαρά αλλά και στα γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου, στα οποία βέβαια είναι ευπρόσδεκτα και τα μεγαλύτερα «παιδιά».

Η αμμουδιά του Άη Νικόλα είναι απόλυτα προστατευμένη από τους αέρηδες, καθώς αποτελεί μέρος της παραλίας της Αλυκής, της αμμουδιάς του ομώνυμου οικισμού, που είναι φωλιασμένη μέσα σε ένα μικροσκοπικό κολπίσκο.

Η πρόσβαση στην παραλία του Άη Νικόλα είναι πολύ εύκολη. Φτάνει να ακολουθήσετε τον περιφερειακό δρόμο προς τα νότια του νησιού, είτε έρχεστε από την Παροικιά είτε από τη Νάουσα.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΗ ΝΙΚΟΛΑΣ - ΠΑΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ